Nieuws

Z-Bouw: Immoterrae belicht het belang van de herwaardering van verloederde sites

26/11/2013

Op 23 november jl. stond de herwaardering van te saneren terreinen centraal tijdens de uitzending van de reeks Z-Bouw op Kanaal Z. Het bouwproject op de Gazometersite te Sint-Truiden werd uitvoerig toegelicht door de betrokken actoren. Immoterrae verduidelijkte de aanpak van de sanering die er het komende jaar zal uitgevoerd worden.

Lees artikel

Immoterrae onderlijnt Vlaamse bodemexpertise tijdens buitenlandse zakenreis

12/11/2013

Begin november bezocht Immoterrae samen met Flanders Investment & Trade en de milieu- en bouwsector brownfields in de regio Silezië, een grensgebied dat zich uitspreidt over Polen (Katowice) en Tsjechië (Ostrava). Operationeel directeur Liesbet Van Cauwenberghe zette de Vlaamse knowhow in milieu- en bodemverontreiniging, concrete cases en gerichte oplossingen in de verf.

Lees artikel

"Gunstig effect op kostprijs en startdatum project"

23/09/2013

Toen Sint-Truiden zijn oude Gazometersite wilde ontwikkelen, bleek al snel dat dergelijke dossiers zeer complex kunnen zijn. Daarom deed het autonome gemeentebedrijf Agost een beroep op Immoterrae nv. Met excellente resultaten.

Lees artikel

Immoterrae op ontbijtsessie Matexpo

03/09/2013

Op 5 september a.s. komt Immoterrae aan bod tijdens de sessie 'Hoe beter onderhandelen over de prijs van een bedrijfsterrein'. Operationeel directeur Liesbet Van Cauwenberghe zal er tekst en uitleg geven over het beperken van milieurisico's bij de aankoop van een terrein.

Lees artikel

Wie komt in aanmerking voor nieuwe cofinanciering voor bodemsanering ?

27/08/2013

Vanaf 1 september a.s. kunnen eigenaars van historisch verontreinigde sites cofinanciering aanvragen bij de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM). Deze bijdrage kan oplopen tot de helft van de saneringskost; met een plafond van 200.000 euro. Het Vlaamse reglement over bodemsanering en bodembescherming voorziet een aantal voorwaarden.

Lees artikel
1 2